2020. gada 8. sept.

J.Jaunsudrabiņa piemiņas istabas ierīkošana Kaplavas bibliotēkā

 Šogad sadarbībā ar KNCB  tika uzrakstīts projekts  par J.Jaunsudrabiņa piemiņas istabas ierīkošanu Kaplavas pagasta bibliotēkā. Projektam "Iedzīvotāji veido savu vidi" finansējumu piešķir Krāslavas novada dome.

Aktivitāšu īstenošanā  iesaistīti KNCB bibliotēkas un novadnieku idejas domubiedri, Krāslavas novada iedzīvotāji un kultūras nozares atbalstītāji – Kaplavas  pagasta pārvaldes darbinieki.

  Sadarbībā ar Kaplavas pagasta pārvaldi, vietējo iedzīvotāju un domubiedru spēkiem veikts  bibliotēkas telpas kosmētiskais remonts –  sienu krāsojums, dekorējums (glezna uz sienas), vadu pārvietošana, durvju iemontēšanu novadpētniecības istabas vajadzībām.

Lielu darbu projekta ietvaros ir padarījušas KNCB  kolēģes. Tika organizēts brauciens uz Neretas muzeju, nopirktas un piegādātas vitrīnas, iegādātas un apstrādātas grāmatas piemiņas istabai. Pašlaik tiek pabeigta glezna uz sienas, kuru glezno Aija Stivriņa.

Projekta mērķis-   Stiprināt un popularizēt Krāslavas novada Kaplavas pagasta kultūras mantojuma saglabāšanas iespējas ar vietējās sabiedrības atbalstu, dzimtas un novada vērtību apzināšanai un nodošanai nākamai paaudzei.

Kaplavas pagasta bibliotēka ir informatīvā un izklaides “saliņa” tiem iedzīvotājiem un pagasta viesiem, kam rūp novada, pagasta kultūras dzīve. Vienkopus šeit ir iespēja glabāt un popularizēt novada kultūrvēsturi un apkopot mūsdienu dzīves notikumus.









                 Šajās fotogrāfijās ir mūsu aktīvākie darbinieki, kuri sniedz lielu ieguldījumu projekta īstenošanā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru