2020. gada 16. sept.

26.septembris-EIROPAS VALODU DIENA

 

Katru gadu 26. septembrī Eiropas Savienības dalībvalstīs kopš 2001. gada svin Eiropas Valodu dienu, kad īpaša uzmanība tiek pievērsta Eiropas valodām, valodu daudzveidībai un to apguvei. 

Eiropas Valodu diena ir Eiropas Padomes iniciatīva, ko Latvijā organizē Latviešu valodas aģentūra kopā ar sadarbības partneriem: Eiropas Komisiju, Eiropas Savienības māju, Latvijas Universitāti, Latvijas Nacionālo bibliotēku, Gruzijas vēstniecību Latvijā, Zviedrijas vēstniecību Latvijā, Gētes institūtu Rīgā, Francijas institūtu Latvijā, Spāņu kultūras centru ,,Seneca”, Itāļu valodas pasniedzēju asociāciju, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi, Baltijas Starptautisko akadēmiju, AS ,,Pasažieru vilciens”.

26.septembrī jau no agra rīta, proti, no plkst. 7.40, ikvienam, kurš dosies virzienā uz Daugavpili, būs iespēja izkrāsot savu braucienu ‒ uzzināt ko jaunu par valodu, literatūru un kultūras personībām Valodas vilcienā Rīga–Daugavpils. Pa valodas un literatūras ceļiem līdzi dosies Latviešu valodas aģentūra, pasākumu vadīs Roberto Meloni, par muzikālo noskaņu rūpēsies Julgī Stalte un Ēriks Zeps. Vilciena biļeti ar 5% atlaidi var nopirkt “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē vai par pilnu cenu – Dzelzceļa stacijās kasē.



KAPLAVAS PAGASTA BIBLIOTĒKĀ UZLIKTA DAŽĀDU VĀRDNĪCU IZSTĀDE

Bibliotēkā, pēc lietotāju pieprasījuma, pēdējo gadu laikā tika iegādātas daudzas nepieciešamās vārdnīcas.Visvairāk  tiek izmantotas latviešu -angļu, krievu -angļu un latviešu-vācu vārdnīcas. Tās izmanto arī lasītāji , kuri plāno braukt strādāt vai strādā ārzemēs.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru